EVERGREEN

Kinderen worden over de hele wereld verhandeld, voornamelijk door middel van lucht, water en grondtransport. 

Zuid Israël deelt de westelijke landgrens met de Sinaï woestijn in Egypte, met slechts 284 km afstand tussen Jeruzalem en de Egyptische haven Said, met het vliegtuig op slechts 20 minuten van elkaar.

Met Noord Saoedi Arabië ook op ongeveer dezelfde korte afstand van Suez, het meest zuidelijke punt van het beroemde kanaal van Egypte, fungeert deze cruciale nabijgelegen waterweg als een hoofdader van de buik van het portaal voor kindersekshandel van het beest naar de rest van de wereld. Zie belly of the beast

Port Said is de stad aan de Middellandse Zee die dient als het noordelijke uiteinde van het 120 mijl lange Suezkanaal, de waterweg die de absoluut essentiële zeegang is die verantwoordelijk is voor tot wel 15% van de totale lading van de wereld en de vrijwel alle zeehandel tussen de continenten Azië en Europa.

De olie uit het Midden Oosten wordt niet alleen via het Suezkanaal naar Europa, Azië en alle andere punten verscheept, maar in Belly of the Beast heb ik beschreven dat kinderen ook van en naar alle andere punten worden verscheept, meestal over zee in verzegelde staal containers in de immense vrachtschepen die tegenwoordig een kwart mijl lang zijn.

Van 23 maart tot 29 maart 2021 werd een vrachtschip van 400 meter (ongeveer 1.300 voet lang) met een gewicht van 200.000 ton genaamd de Ever Given, geëxploiteerd door de rederij Evergreen terwijl het onderweg was van China naar Rotterdam, Holland (beide beruchte kinderen seksslavenhandelaren) en uiteindelijk Baltimore, liep aan de grond nabij de zuidelijke toegangspoort van het Suezkanaal en creëerde gedurende zes opeenvolgende dagen een gigantisch knelpunt van gesteund scheepvaartverkeer, waarbij ten minste 437 schepen aan beide uiteinden waren gestrand en volgepakt in het verstopte kanaal.

Sinds 1985 zijn Rotterdam en Baltimore tweelingsteden op dezelfde route voor kindersekshandel…

.wel erg vreemd.

Vijf dagen nadat de Ever Given op 29 maart weer vlot was getrokken, wachtten meer dan 100 vrachtschepen nog steeds op hun beurt om vanuit het zuiden het kanaal op te gaan op weg naar de Middellandse Zee.

Zowel aan de noordkant van Port Said in de Middellandse Zee als aan de Golf van Suez in de Rode Zee aan de zuidkant had zich vastgelopen verkeer opgestapeld, waardoor de ergste verkeersopstopping in de geschiedenis was ontstaan.

Met een verlies van meer dan 10 miljard dollar per dag, 400 á 500 miljoen dollar per uur in de loop van bijna een hele week als gigantische gederfde inkomsten voor de wereldwijde scheepvaartindustrie.

Omdat het zo doordrenkt is van illegale smokkelwaar zoals drugs en mensen,

is dat misschien niet zo erg.

Meer dan 90% van alle wereldwijde detailhandel wordt legaal vervoerd in metalen containers aan boord van deze gigantische vrachtschepen, waarbij 15% van alle wereldhandel door deze grote Suez intercontinentale doorgang gaat.

Het bedrijf dat de leiding had over de operatie en de bemanning van de Ever Given (Bernhard Schulte Ship Management) onthulde dat maar liefst 14 sleepboten werden ingezet om het aan de grond liggende schip te duwen en te trekken, terwijl verschillende baggerschepen gedurende meerdere dagen tot 2.000 kubieke meter slib per uur verwijderden van de vastzittende boeg van het schip.

Een grote metalen container uit de tot 20.000 capaciteit aan boord kan zelfs zonder lading gemakkelijk tot 40 ton per stuk wegen.

In 2020 hebben 18.840 schepen met succes door het Suezkanaal gevaren zonder incidenten.

En sinds de opening van het kanaal in 1869 zijn in al die tijd in totaal slechts drie andere vrachtschepen op dezelfde manier aan de grond gelopen.

Even voor de duidelijkheid ..

De grootste sponser van het Seuzkanaal was de Fam. Rothschild

Nadat de eerste rapporten hadden gespecificeerd dat 'officiële bronnen' beweerden dat het te wijten was aan 'motorstoring', probeerde MSM's USA Today het officiële vroege verhaal vast te stellen via het excuus van de operationele bemanning van Ever Given die windstoten de schuld gaf voor het uit koers blazen van het containerschip, ondanks dat het behoort tot de grootste en zwaarste zeegaande vrachtschepen ter wereld :

Het onder Panamese vlag varende in Japanse handen zijnde Taiwanese schip raakte gevangen in harde wind en een zandstorm toen het op 23 maart een smal stuk van het kanaal navigeerde.

Het 1.300 voet lange schip van 220.000 ton draaide en de boeg ging aan de grond op de oostelijke oever van het kanaal. Het achterschip op de westelijke oever.

Maar de windfactor was verkeerde media informatie om te verdoezelen wat er echt is gebeurd.

De consensus van lokale dorpelingen in Manshiyat Rugola wijst er scherp op dat andere schepen in hetzelfde konvooi zonder rampen door dezelfde windconditie navigeerden als duizenden schepen die eerder te maken hadden met veel zwaardere stormen.

Kapitein Paul Foran een maritiem adviseur en veteraan van bergingsoperaties,

vroeg zich terecht af : waarom was het de enige die aan de grond ging?

Zowel leken als experts kochten niet het hete lucht excuus dat het grootste, zwaarste schip in het hele konvooi op mysterieuze wijze uit koers werd geblazen door een gematigde windstoot.

Luitenant Generaal Osama Rabie, hoofd van de Egyptische Suezkanaalautoriteit die toezicht houdt op de werking van het kanaal, ontkrachtte officieel de nep wind uitleg,

expliciet vermeld op 27 maart 2021 :

Sterke wind en weersfactoren waren niet de belangrijkste redenen voor het aan de grond lopen van het schip.

Mogelijk zijn er technische of menselijke fouten opgetreden.

Toch hielden de bedriegers onder de bemanning en functionarissen van de vermeende smokkelafdeling van Evergreen vast aan de leugen dat de wind de schuldige was.

Ik vroeg me af waarom alleen de schuldigen zich gedwongen voelden om bedrieglijk te zijn.

Dat is wat de schuldigen doen in elk pedoschandaal : LIEGEN, LIEGEN EN LIEGEN

Op maandagmiddag 29 maart 2021, na zes dagen vast te zitten in de modderige zandbank, werd het gigantische containerschip bevrijd, maar voer het alleen naar Great Bitter Lake,

waar het inspecties zou ondergaan .

De Egyptische president Abdel Fattah Al Sisi had opdracht gegeven om enkele van de containers van het schip te verwijderen.

Sayed Sheasha een adviseur van de Suez Canal Authority, zei dat op 31 maart een onderzoek begon om na te gaan of de kapitein van het schip reageerde op de instructies van de Suez Canal Authority voordat het schip aan de grond liep :

We vroegen om de gegevens van het schip, want de zwarte doos bevat alle informatie vanaf het begin van de crisis tot het einde.

Maar Generaal Rabie maakte bekend dat er verzet was tegen de aanvankelijke eisen waarin de Ever Given kapitein werd verzocht de zwarte doos van het schip en de bijbehorende documenten te overhandigen.

Totdat het onderzoek is afgerond en 1 miljard dollar wordt verbeurd, door zowel de eigenaar van het vrachtschip als de exploitant van het schip als compensatie voor Egypte, zal het schip nergens heen gaan, volgens de Wall Street Journal van 8 april.

Via de trackinggegevens van vesselfinder.com, zit de Ever Given nog steeds inactief in Great Bitter Lake en moet het lot van zijn 25 koppige Indiase bemanning nog worden bepaald.

Maar Evergreen, die de Ever Given exploiteert, heeft verklaard dat het niet verantwoordelijk is voor eventuele vertragingen in de lading.

Op 1 april 2021 hebben Luster Maritime en Higaki Sangyo Kaisha, de twee Japanse bedrijven die eigenaar zijn van het gigantische Japanse containerschip uit 2018 een rechtszaak aangespannen tegen het bedrijf dat de Ever Given huurt.

Het in Taiwan gevestigde Evergreen Marine Corp.

Het openen van de containers leidde tot een zeer mensonterende ontdekking van meer dan

duizenden dode als levende kinderen.

Kinderen die al dagen niks te eten en te drinken hadden gehad zaten vast geketend als dieren.

Fake News Mainstream Media zal dit uiteraard nooit melden.

Maar een aantal alternatieve nieuwssites begonnen een reeks griezelige anomalieën te presenteren die sterk suggereerden dat de Evergreen scheepvaart opzettelijk was opgezet om op heterdaad betrapt te worden in het Suezkanaal, waarbij kinderen en kernwapens werden vervoerd tussen de duizenden zeecontainers van zes verdiepingen diep.

Als er niets was aan de bewering dat het aan de grond gezette containerschip was betrapt op het verhandelen van kinderen op seksueel gebied, waarom zouden zulke MSM vaandeldragers als Newsweek een dag na de gronding dan zo veel ophef maken en wanhopig proberen Q en de hele pedo Cabal verhaal te ontmaskeren en te demoniseren.

Newsweek :

Sommige aanhangers van de radicale Q beweging suggereren dat de 400 meter lange Ever Given die momenteel in Egypte vastzit, wordt gebruikt om kinderen te misbruiken namens de Cabal van pedofielen die volgens hen de VS bestuurt. Anderen beweren dat de kinderen die op het schip worden vastgehouden, live voor de camera aan de wereld worden geopenbaard en hun overtuigingen rechtvaardigen.

Toen ze dat niet waren, glimlachte de door de Cabal gecontroleerde MSM snel, met zo veel woorden: "zie je, ik zei het je toch, al die complotneuzen hadden het weer mis", niet anders dan het zogenaamde "ontmaskeren" van Pizzagate.

.wat echt bleek te zijn.

Q zijn top patriots generaals ook wel The White Hats genoemd, die achter de schermen tegen de Deep State en de Cabal vechten, door via Q Tips flarden van informatie door te geven aan het volk wat er staat de gebeuren. QAnon is het volk.

Zij hebben President Trump ook gevraagd om zich verkiesbaar te stellen voor het Witte Huis.

vice president Pence werkt voor de Deep State

Helaas zijn de verkiezingen van 3 nov. 2020 gestolen geworden,

maar President Trump en The White Hats werken nog steeds tegen het kwaad.

Wat velen niet weten is dat JFK JR en Donald Trump beste vrienden van elkaar waren.

In de Oval Office van het Witte Huis had President Trump het bureau staan van JFK.

.Niets gebeurt zomaar in het leven, alles heeft een redenen.

Oraculum by Valentino V.

.Je gaat het pas zien, als je het begrijpt.

The Art of War by Sun Tzu

Uit een artikel van de International Business Times van 30 maart :

Het incident heeft nu een wilde samenzweringstheorie aangewakkerd die beweert dat mensen als Hillary Clinton en Barack Obama betrokken zijn bij een mensen handel operatie.

Feit : De eerste poging tot een 'officieel verhaal', dat harde wind het schip uit koers blies, werd achterhaald door een groeiende consensus dat 'menselijke of technische fouten' mogelijk de belangrijkste oorzaak waren.

Feit : de kapitein van het schip werkte niet samen met de opsporingsautoriteiten.

Feit : Dubieuze officiële debunkers zoals politifact.com en Snopes samen met Newsweek, USA Today en IBT sprongen allemaal reflexief op de anti QAnon beweging om claims van een verbod op sekshandel door Joint Special Operations Command (JSOC) belachelijk te maken en in diskrediet te brengen zonder enig bewijs te leveren.

Deze informatie die naar verluidt naar voren is gekomen over de ooit gegeven lading uit een  opsommingen van gekopieerde en geplakte alt nieuwssites en sociale media die, indien waar, een overtuigende hoeveelheid indirect bewijs levert (onmiddellijk uitgepoept door nepnieuws van bedrijfsmedia), ter ondersteuning van de uiteindelijke conclusie dat de Evergreen Marine Corporation, de vervoerder die het Ever Given vrachtschip huurt en exploiteert, deel uitmaakt van de wereldwijde vloot van Evergreen containerschepen van de Cabal die dienen als belangrijke leveranciers van verhandelde seks kinderen .

Volgens JOC.com :

Evergreen Line exploiteert de vierde grootste containervloot ter wereld met meer dan 190 schepen met een capaciteit van ongeveer 850.000 TEU (Twenty Foot Equivalent Eenheid).

Volgens broncode bronnen in de afgelopen paar weken zou de Ever Given naar verluidt zijn opgepakt voor het vervoeren van een scheepslading kinderseksslaven.

Onmenselijk opgesloten in de verzegelde metalen containers en vast geketend zaten.

Resultaat :

1.366 kinderen die dood werden aangetroffen en nog eens 1.267 kinderen die nog amper in leven waren, werden gered door US Special Ops Navy Seals onder gruwelijke omstandigheden.

De week erna werden nog meer gemartelde en mishandelde kinderen ontdekt in 29 andere containerschepen die onderschept werden in het seuz kanaal.
De 
US Special Ops Navy Seals vonden ook chemicaliën om klimaatverandering teweeg te brengen die alle zoogdieren op aarde zou vernietigen

Onbevestigde rapporten beweren dat met de instemming van Egypte en geheime samenwerking van de US Special Operations Commando Eenheden van Special Ops US Navy Seals werden ingezet om op afstand het computersysteem van de Ever Given te hacken en te besturen om opzettelijk de boeg van het schip te laten vastlopen in de oostelijke zandbank van het kanaal. 

5,8 km van de zuidelijke ingang van Suez, waardoor onmiddellijk de wereldwijde media in de schijnwerpers werd gezet die een grondige, methodische inspectie van de volledige lading van het schip in de meer dan 18.000 containers zou vereisen.

De Inhoud :

.verhandelde kinderen en nucleaire massavernietigingswapens.

Het doel van dit White Hats verbod was tweeledig :

Het voorkomen van nucleaire ontploffingen in het Midden Oosten die bedoeld waren om

WO III

met oorlog tegen Iran te ontsteken en onweerlegbaar gedocumenteerd bewijs te tonen dat de directe link tussen Hillary, de Clinton Foundation, de Zionistische Satanische Cabal en zijn wereldwijde kinderhandel, onthuld werd op het hoogst zichtbare wereldtoneel.

Tijdens de wekenlange Suez klomp die honderden schepen in en rond het kanaal vastzette, keerden het vliegdekschip en de torpedobootjagers van de USS Dwight D. Eisenhower terug naar het Midden Oosten nabij de ingang van het Suezkanaal in de Rode Zee. 

Terwijl vanaf de Middellandse Zee de Russische Marine verscheen aan de noordkant van het kanaal in Port Said, naar verluidt gezamenlijk opererend om een gat in de wereldwijde handel in kinderseks slaven te dichten.

Met hun machtsvertoon trokken de Amerikaanse en de Russische marine op 3 april door het heropende kanaal en zullen in het Midden Oosten blijven.

President Poetin vecht net als President Trump 

 en de White Hats tegen het kwade Cabal.

Nu staat Rusland aan de grens van de Oekraine,

omdat dit een tegenaanval is van de

NATO, EU, CIA, MOSSAD EN PEDO PUPPET PRESIDENT BIDEN

In opdracht van de Cabal als vergelding bij het bij Suez Kanaal.

Vergeet niet dat de Cabal alle media in hun bezit hebben in de wereld,

dus U voelt hem al aan komen.

Alle media zeggen dat het aan Rusland ligt.

.Nee het ligt niet aan Rusland.

.Maar de Fake News Media wil U dat laten geloven.

.President Poetin, President Trump en de White Hats zijn Strategen.

.Ze handelen naar The Art of War van Sun Tzu.

.Hou je vrienden dicht bij je, maar je vijanden nog dichter bij je.

Afgezien van het Evergreen thema is ex puppet president Obama's communicatiedirecteur en woordvoerder van het State Department en bedrieger Puppet President Biden's huidige perssecretaris, Jen Psaki, ook de oprichter van Evergreen Consulting LLC in Washington DC.

Terwijl echtgenoot ex puppet president Bill Clinton in het witte huis zat,

was de codenaam van de geheime dienst van ex puppet first lady Hillary Clinton Evergreen.

De roepnaam van het aan de grond gezette schip Ever Given is H3RC,

met de volledige initialen HRC van Hillary Rodham Clinton.

De bekende banden tussen de Clintons, hun 'pay to play' stichting, Haïti, de veroordeelde kinderhandelaar Laura Silsby, de veroordeelde pedofiele maat Jeffrey Epstein, de al snel veroordeelde Ghislaine Maxwell, Lolita Express, Pizzagate en kindersekshandel heb ik al beschreven in Belly of The Beast.

Er is ook waargenomen dat onder de sleepboten die worden uitgezonden om te helpen bij het vlotten, MOSAED en BARAKA1 overdreven transparante verwijzingen zijn naar de MOSSAD en OBAMA, ook beide sterk verbonden met alle bovengenoemde pedofiele Cabal.

Zou dit allemaal door een vreemd onverklaarbaar toeval zijn

Ik denk eerder door kwaadaardige zwarte krachten

Misschien nog het vreemdste en veelzeggende afwijkende, net voordat de Ever Given het Suezkanaal binnenging, terwijl het nog in de Rode Zee was, volgens vesselfinder.com, de Ever Given “heeft een koers uitgezet die verdacht veel leek op een enorme Penis."

Een woordvoerder van de maritieme website zinspeelde erop dat de gegevens van het schip accuraat waren en voegde er definitief aan toe :

Er is geen ruimte voor een soort samenzwering of valse gegevens