10.

DE DUPONT BLOEDLIJN 

 

De familiestam gaat terug op Pierre Samuel du Pont de Nemours, de zoon van Samuel du Pont en Anne Alexandrine Montechanin. Zijn moeder beoefende occultisme en was een medium voor de geestenwereld. Ze leerde het haar zoon natuurlijk ook, maar hij ontkende het heftig.

Hij werd beschouwd als een vooraanstaande Franse schrijver, econoom en regeringsfunctionaris. Tijdens de Franse Revolutie in Frankrijk emigreerde hij met zijn zonen naar de VS. DuPont was nauw betrokken bij de Franse Revolutie, hij steunde deze en was ook de voorzitter van de Nationale Grondwetgevende Vergadering.

Er wordt gezegd dat hij en zijn zoon Eleuthère Irénée du Pont tot de mensen behoorden die Lodewijk XVI en Marie Antoinette fysiek verdedigden tegen een woedende menigte die tijdens de opstand van 10 augustus 1792 het paleis van de Tuilerieën in Parijs probeerde te belegeren. Du Pont 's overtuiging was dat de natuur de hoogste God was.

Na hun emigratie naar de VS startte Eleuthère Irénée du Pont het grootste Amerikaanse bedrijf voor de productie van pistoolkruit: E. I. du Pont de Nemours and Company. Met zijn eerdere ervaring als chemicus bracht hij het bedrijf naar nieuwe hoogten en groeide het uit tot het grootste zwarte poederfabrikant ter wereld.

Jefferson, een Grand Orient Mason van de beroemde Nine Sisters Lodge, en een Illuminatus, was een goede vriend van Pierre Samuel. Hij hielp Pierre Samuel in zijn meest cruciale tijden. Jefferson speelde een belangrijke rol bij het regelen van de eerste buskruitorder voor de Du Ponts.

De traditie om de familienaam onbezoedeld te houden en het beheer van de rijkdom ging verder, waarbij de familie Du Pont zorgde voor het huwen binnen de bloedlijn. Deze familie nam ook actief deel aan de politiek en hielp de Amerikaanse regering bij verschillende onderhandelbare zakelijke deals.

Ze runnen nu een verscheidenheid aan eersteklas bedrijven die zich bezighouden met productie, landbouw, chemicaliën, elektronica, voedsel, overheid en medische zorg. 

- V -